Start People

Start People

Start People, de nummer 2 op de Belgische uitzendmarkt, is een enthousiaste partner van SO2014. Het uitzendkantoor staat in voor de rekrutering van de 4.000 vrijwilligers die nodig zijn om de atleten en hun entourage tijdens de Special Olympics Europese Zomerspelen in september 2014 te begeleiden.
Christophe Petit, algemeen directeur: “Met onze 400 medewerkers en meer dan 12.000 uitzendmedewerkers bereiken we niet alleen corporate klanten. Onder de noemer ‘Start People for Local Heroes’ geven we sinds enkele jaren ook ondersteuning aan organisaties die ‘heldendaden’ verrichten door, bijvoorbeeld, zieke kinderen te helpen of mensen met een handicap begeleiden. Deze projecten worden voorgesteld door onze eigen medewerkers en boosten de motivatie van alle betrokken partijen. De stap naar de ondersteuning van Special Olympics 2014 sluit dan ook perfect aan bij onze waarden en strategie.”

Een mooie nalatenschap voor Special Olympics Belgium

Dat het engagement van Start People verder gaat dan financiële steun, uit zich niet alleen in de rekrutering van vrijwilligers. Het uitzendkantoor ziet het als een uitdaging om, na de Zomerspelen, als nalatenschap aan Special Olympics Belgium, een nieuw team van gemotiveerde vrijwilligers over te dragen waarmee de vlotte organisatie van toekomstige evenementen verzekerd is. Daartoe zijn de medewerkers van Start People spontaan begonnen met het opzetten van initiatieven om extra fondsen te werven. Toen algemeen directeur Christophe Petit, samen met een collega, ging deelnemen aan het Transalp Mountainbike Concours, werden ze – zonder het te weten- gesponserd door medewerkers en klanten. De bedoeling: het ingezamelde geld integraal overmaken aan Special Olympics.

Groeien als individu

“Maar we hebben met dit project ook ambitie op puur menselijk vlak”, zegt Christophe Petit. “We willen ons leren openstellen voor mensen die ‘anders’ zijn, voor mensen met wie het contact misschien niet makkelijk is omdat we het niet aandurven. Binnen Start People zijn we ervan overtuigd dat de Special Olympics ons zullen laten groeien als individu. Onze 400 medewerkers zijn er klaar voor om ook deze ambitie waar te maken. Kortom, we zijn er nu al van overtuigd dat de 2014 Special Olympics European Summer Games fantastische spelen zullen worden.”

 

 

 

 

Our Sponsors & Partners